tiistai 16. huhtikuuta 2013

Amritsar

mooro! Nyt on matka tullut paatokseen ja saavuin Delhiin tana aamuna. Sita ennen kuitenkin kavin Amritsarissa tsekkaan kultaisen temppelin, joka oli todellakin vaikuttava paikka. Amritsar on sikhien pyhin kaupunki ja pyhiinvaellus temppeliin vastaa muslimien vaellusta mekkaan. Tunnelma oli todellakin uskonnollinen ja itse temppelikompleksikin oli aika upea.



Sikhit ovat myos ehka ystavallisinta porukkaa, ja kertovat mielellaan uskonnostaan ja auttavat ja muuten vaan juttelevat niita naita. Itse kun olen tottunut siihen etta noin joka toisella spontaanisti juttelemaan tulevalla on jokin takaa ajatus, niin alkuun oli vahan hammentavaa mutta hengasin temppelissa parin paikallisen kanssa jotka piti meikalle turistikierroksen ja kerto kaikkea mita en oisi muuten tajunnut.



Hieno kokemus oli myos syoda temppelin keittiossa. Ruoka oli ilmaista kaikille ja ehka vaikuttavinta oli se etta mun lisaksi isossa ruokailutilassa soi monta sataa pyhiinvaeltajaa. Luin Lp:sta etta paivassa keittio valmistaa ruokaa noin 80 000 pyhiinvaeltajalle, ilmaiseksi. Temppelissa voi myos yopya ilmaiseksi ja jokaisen uskonnon harjoittajat ovat tervetulleita. Sikhien uskonto on siis melko mukava!



Muuten paiva Amritsarissa meni ilmastoidussa kahvilassa katua katsellen. Paljon vareja, vastakohtia, Intiaa ja lansimaita ja ihmisten paljoutta!

Delhista sen verran etta silla aikaa kun nautin vuoriston taydellisesta ilmastosta, kaupunki on kuumentunut lievasti sanottuna paljon. Lukemat lampomittarissa on noussut lahes infernaalisiin korkeuksiin ja saasteen ja polyn voi nahda leijuvan ilmassa. Keskipaivalla on valehtelematta lahemmaks 40 astetta lamminta ja viela ei ole edes kuumin aika vuodesta! Kuumotusta lisaa viisumin hakuprosessi byrokratiatoimistolta, mutta se pitais irrota viimeistaan huomenna! Suomea ja kylmyytta odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti