perjantai 5. huhtikuuta 2013

Dharamsala

Nonniin Kullu valley jai taakse ja saavuin paripaivaa sitten Mcleod ganjiin Dharamsalaan!
Mita Manalista jai kateen? Nyt sorrun hehkuttamiseen mutta ehka huikein paikka ikina ja menee heittamalla tan reissun "top parhaat paikat"  listan karkeen! Nyt jai harmittamaan etten paasyt jatkamaan Himalajan reissua Manali-Leh Highwayta pitkin Ladakhiin. Nepal ja Tiibet kiinnostais myos mutta loppuu aika ja rahat (eika Tiibetiin enaan edes itsenainen matkailija paase syysta Kiina). Varmaan tulee ens reissulla kaytya noissa paikoissa sitten, mutta tallakertaa laskeuduin Himalajan juurella sijaitsevaan Dharamsalan hill stationiin.



Dharamsala on taas hyvin erilainen paikka. Vuoristomaisemat muutuin paljon rehevammaksi ja vuoret on enemman kukkuloita. Suurin ero ehka muuhun Intiaan verrattuna on kuitenkin vaesto, joka on suurimmaksi osaksi tiibetilaisia. Taalla on oikeestaan Intian suurin tiibetilaisten pakolaisten yhteiso ja Dalai Lamakin asustelee tuossa vahan matkan paassa. Luonnollisesti myos Tiibetin pakolaishallitus, Lhasan temppelien vastineet ja museot/jarjestot loytyy kaikki taalta!



Kavin tanaan tsekkaamassa Tsuglagkhangin eli Dalai Laman temppelin ja huomenna olis tarkoitus vierailla hallituksen rakennuksissa ja museoissa. Vaikuttava paikka kylla, pakolaisille temppeli on vastine Lhasan jokhang temppelille, mika taas on Tiibetin buddhalaisten pyhin temppeli. Tuli nahtya myos Dalai Laman asunto mutta en paasssyt morjestaan koska portti oli kiinni ja sita vartioi pari kivaarimiesta.



Nyt vahanaikaa taalla olleena tuntuu etta tanne tullaan tekemaan jotain. Vapaaehtoistyota on tarjolla vaikka kuinka ja samoin yoga, meditaatio, amchi, kokki ja kielikursseja. Mcleod on taynna siisteja ravintoloita ja kahviloita missa voi keskustella politiikasta ja filosofiasta ja muusta jarkevasta :D Aika loppuu kesken joten en voi tehda vapaaehtoistyota, johon tarvis sitoutua vahintaan kuukaudeksi. Jotain kursseja voisin suorittaa mutta oon viela chillout moodissa Manalin jaljilta joten saa nahda mita tulee tehtya vai tuleeko tehtya mitaan!



Huomenna siirryn pois Mcleodista ja asuttaudun Dharamkottiin joka on pienempi ja rennompi paika 2km taalta pohjoiseen. Vahan alkaa oleen loppu fiilistelyjen aika silla enaan vajaa kolme viikkoa matkaa jaljella enka oikeen kerkee enaan tutustumaan uusiin paikkoihin. Dharamsala olkoot siis final destination ennen Suomeen paluuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti