sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Espanja

Viimeisestä blogimerkinnästä on taas vierähtänyt hetki joten aika korjata asia. Berliinin reissun jälkeen pääsin seuraavan kerran reissuun vasta viime syksynä jolloin vietin kaksi viikkoa espanjassa kesätöiden ja lukuvuoden alkamisen välissä. Jostain syystä blogikirjoitus reissusta unohtui mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä siis kuvamontaasi ja vähän tarinaa matkasta:

Aloitin matkan fiksusti valitsemalla "halvemman" lennon ja kärsimällä kymmenen tunnin välilaskun lontoon lentokentällä. Nukuin, söin nando'sissa ja tylsistyin ja ikuisuuden jälkeen pääsin koneeseen ja saavuin Barcelonaan. Barcelona on näin jälkikäteen yksi lempi kaupungeistani Euroopassa! Upea arkkitehtuuri jäi varsinkin mieleen. Kaupungissa on useita toisistaan paljonkin eroavia kaupungin osia joista itse tuli yövyttyä Ravalissa ja Gráciassa.

















Barcelonaan olisi voinut jäädä vielä pitkäksikin aikaa mutta koska aikaa oli rajoitetusti ja Katariinan piti lähteä Suomeen siirryin seuraavaan kohteeseen eli Alicanteen. Alicante sijaitsee Espanjan länsirannikolla noin 11 tuntia Barcelonasta etelään. Matkan taitoin luonnollisesti hitaimmalla mahdollisella tavalla eli bussilla.





Alicantessa oli ranta, turisteja ja ravintoloita. Varmasti ihan hyvä paikka viettää viikon rantalomaa tai vastaavaa. Meillä tekeminen loppui hieman kesken joten lähdimme Valenciaan joka sijaitsee noin kolme tuntia Alicantesta pohjoiseen.









Valencia oli upea paikka. Mieleen jäi kaupungin poikki leikkaava kuivunut joki, joka on muutettu puistoksi ja ulkoilualueeksi ja jota pitkin voi kulkea eri puolille Valenciaa. Puisto päättyy futuristiseen "la ciudad de las artes y las ciencias" arkkitehtuuri kompleksiin. Ehdottomasti käykää täällä, jos satutte Valencian suunnille! Helkan kanssa päädyttiin pyöräilemään puiston halki, mitä myös suosittelen.

















Sellainen reissu ja luettelon omainen blogipostaus! Mielikuva Espanjasta tylsänä rantalomakohteena lensi roskakoriin. Arkkitehtuuri, ruokakulttuuri ja elämän meno yllättivät ainakin allekirjoittaneen positiivisesti. Itseä harmitti ehkä eniten kielitaidon puute, jota ilman jää kyllä paljosta paitsi, mutta onneksi molemmat matkatoverit puhuivat sujuvaa castellanoa. Reissun jälkeen motivaatio opetella espanjaa nousi iha mukavasti, ja nyt puolivuotta myöhemmin yksinkertainen palikka espanja taittuu jo ihan mukavasti! Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä vaihtoon tai ainakin reissaamaan esimerkiksi Andalusiaan tai pohjoiseen.

Seuraavassa postauksessa ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti