maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hengellista meininkia Varanasissa

Namaste!

Gokarna jai viimein taakse ja rantauduin Ganges joen varrelle, Varanasin pyhaan kaupunkiin. Taalla on tullut nyt vietettya 3-4 paivaa, joten aika taas paivittaa blogia.



Varanasi on hyva paikka pohdiskella suuria kysymyksia ja loytaa elaman tarkoitus, onhan kaupunki sentaan yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista (Intian vanhin sellainen) ja hindu universumin ja uskonnon keskipiste. Taalla uskonnollisuuden kylla huomaa: Missaan en ole nahnyt sen olevan nain jokapaivainen ja keskeinen osa arkea. Metrin levyisilla kaduilla on valilla vaikeaa paasta liikkumaan yhtaan eteenpain kun ihmiset muodostavat 40 metrin mittaisia jonoja paastakseen rukoilemaan kaduilta loytyviin temppeleihin, joka puolella pyorii alastomia pyhia miehia eli sadhuja jotka ovat maalanneet kroppansa kokonaan valkoiseksi. Jotkut kantavat mukanaan pari metrisia keppeja tai shiva keihaita. Joka ilta paa ghatti tayttyy aariaan myoten tayteen ihmisia jotka ovat tulleet seuraamaan rukous seremoniaa, jossa ilmeisesti juhlistetaan Gangesia. Yleisesti ottaen ghatit eli kylpyportaat on aina taynna ihmisia jotka dipailevat gangesiin ja pesevat vaatteensa siella seka juovat pyhaa vetta (vaikka joki on surullisen kuuluisa saastuneisuudestaan ja siella jopa lilluu ruumiita ja muita iljettavia asioita). 





Varanasi on myos aika HC paikka. Paljon on turisteja ja matkailijoita, mutta kulttuuri on niin voimakas etta ei tule mitenkaan sellainen olo etta oltaisiin isossa turisti nahtavyys mestassa. Jos Intia on overi niin Varanasi on se kerrottuna kymmenella. Vastenmielinen ja likainen se on myos siina maarin etta ei valttamatta ole ihan jokaisen suosikki spotti taalla pain maailmaa. Taalla on myos ns crematory ghatteja jossa poltetaan ruumiita.



Noh jokatapauksessa eihan se elaman tarkoitus taalta loytynyt (kastoin jopa syntien saastuttamat jalkani pyhaan Gangaan), vaan sen sijaan loysin inhottavan barbababan joka pesiytyi vatsaan ja aiheutti paivan mittaisen erittain huonon olon. Nyt oon jo voimissani, mutta ilmeisesti epailyttavalta haiseva huoneeni sai seuraavaksi aikaan kurkkukivun ja hengitysteiden tukkeutumisen. Nyt ollaan perus flunssassa taalla ja ei oikeen jaksa menna tutkimaan paikkoja sen kummemmin. Mutta viela on 4 paivaa jaljella etta ei tassa viela hataa! (ja mistaan vakavasta ei ole siis kysymys)

Satuin mestoille sopivasti maha shivaratrin aikaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti