keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Manali

Nooniin, saavuin viimein Himalajalle, Manaliin! Matka oli jo sinansa ehka hienoin mutta kuumottavin bussi matka mita oon tehnyt. Tie mutkitteli 500 metrin korkeudessa, vuoren rinnetta pitkin ja rallikuski lahtee ohitamaan edella menevaa rekkaa mutkassa :D Noh selvisin tanne asti ja seuraava viikko tulee ainakin vietettya levytellen ja vuorimaisemia ihaillen.

Manalin laakso

Kun tulin tanne niin ekana pisti silmaan epaintialaisuus. Maisemat tuo mieleen enemmankin Alaskan tai alpit ja tietylla tapaa myos Suomen. Mesta sijaitsee laaksossa lumihuippuisten vuorijonojen keskella. Pohjalla virtaa joki ja laaksossa on omenapuutarhoja sun muuta. Ilmastosta tulee flashbackit kevaisesta Suomesta. Kun aurinko paistaa on mukavan lammin muttei kuitenkaan liian kuuma. Puihin on just tulossa lehdet ja niin edelleen. Kaiken kaikkiaan hyvin erilainen paikka etelan tasankojen ja viidakkojen jalkeen.


Vahan kuin Suomessa          
     

        







High season alkaa taalla virallisesti toukokuussa joten taalla on melko rauhallista ja halpaa, mika taas sopii loistavasti mulle. Huonot puolet off seasonissa taas on etta puolet paikoista on kiinni ja valilla on vahan vilpoisaa. Ei mitenkaan kylmaa mutta ei erityisen lammintakaan (lahinna aamuisin/iltaisin). Yot ilman lammitysta on myos lievasti epamielyttavia. Mutta itsea ei nuo huonot puolet niinkaan haittaa, parempi nain kuin etta joka paikat on taynna turisteja, porukkaa ja kiiretta. Taalla on kylmyyden hoitoon sitapaitsi kuumia lahteita! Kun aamulla heraa inttin leiri tyyliin melko kylmissaan niin ei tarvi muutakun kavella 10 metria ja kastautua kuosittavaan lampimaan veteen.



Mitapa muuta tasta paikasta? No taalla on parhaat mahdollisuudet harrastaa aktiviteetteja. Talvisin voi hiihtaa ja lasketella 10km paassa Solang Nullahissa, missa siis on laskettelu keskus. 1,5 kilometrin rinteet ja kustantaa murto-osan mita Euroopassa. Kesaisin voi haikata ja trekata, kiipeilla vuorilla, liidella laskuvarjolla, vieria pallon sisalla alas vuoren rinteita, ratsastaa hevosella, koskilaskea, kalastaa, pyorailla, alamakipyorailla, ajella moottoripyoralla tai osallistua jeeppi safarille. Kaikki aktiviteettiparisijat siis tulkaa ihmeessa tanne!
Blosauttelijoille ja hipeille tiedoksi etta Manali on se paikka mihin kannattaa suunnata. Asua voi noin eurolla, on halpoja travelleriravitoloita ja vuorten rinteilla kasvaa villina charasta joka on kuuleman mukaan huippulaadukasta. Mita oon myos eilen ja tanaan huomannut etta paikalliset ja turistit poltelee aika avoimesti kaduilla ja ravintoloissa.



Manalin voi jakaa 3 osaan. Itse asustelen 3km paakylasta pohjoiseen sijaitsevassa Vashistissa. Laakson toisenpuolen rinteella taas on Old Manali joka ei oo niin kompakti kuin Vashist mutta vahan kylamaisempi ja aidompi. Itse muutan Old Manaliin jahka kyllastyn naihin upeisiin maisemiin ja kuumiin lahteisiin jotka on Vashistin parhaat puolet.

Old Manali


Temppeli Vashistissa

Talla on hyva levytella riippumatossa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti