sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Valilla ei oo niin helppoa ja Delhin turistikierros

Matkustaminen ei oo valilla mitaan ruusuilla joraamista ja sen sain todeta kun junassa Varanasista Delhiin pitkakyntinen puhdisti minut maallisen materian taakasta. Toisin sanoen passi, maksukortti ja kelakortti pollittiin. Rahat on tallessa eli siina mielessa kavi hyva tuuri. Passin saan huomenna ja paasen jatkaan matkaa.

No koko viikko oli sielta ei niin mielyttavasta paasta: Ensin mahatauti, seuraavaksi flunssa. Kun oli aika lahtea Varanasin juna asemalle tuli monsuuni myrsky ja jouduin maksaan tuplahinnan koska ajaminen oli hankalaa, kesti kaksikertaa niin kauan kun yleensa jne. Juna asemalla sit huomasin etta juna on 3 tuntia myohassa. Se oli itseasiassa 10 tuntia myohassa. Kliimaksi tapahtuu sitten junassa luultavasti joskus aamu neljalta, jolloin kamat pollitaan. 

Nyt voisin hyvin alkaa dissaamaan kaikkea mika tassa maassa on pielessa jne. mutta mitapa siita kukaan hyotyy. Valilla ei mee putkeen, mutta itse sastyin sen pahemmilta tappioilta joten turhaa olla liian negatiivinen. Ja tulipahan nahtya Delhia, jonka oiin muuten skipannut kokonaan. 

Tasta paastaankin sopivasti Delhin turistinahtavyys kierrokselle, jonka kavin tanaan tekemassa.

Ensin kavin katsastamassa Jama Masjidin joka on siis Intian suurin moskeija. Sisaan mahtuu 24 000 ihmista ja valmistui 1600-luvulla. Oli vaikuttava rakennus.




kiipesin minareettiin ja nakymat Delhin kaupunkiin oli aika hienot.

Moskeijan piha


Seuraavaksi vuorossa Red Fort, joka on siis samoin 1600-luvulla valmistunut mughal tyylinen palatsi kompleksi. Paikasta oli aika vahan jaljella mutta vahan kun kaytti mielikuvitusta niin pysty nakemaan kuinka hieno se joskus ehjana oli. Britin kun tuhosivat kaikki paitsi tarkeimmat rakennukset ja rakensi tilalle toimistoja ja armeijan barakkeja.


Lahore gate  tai joku muu gate
Lahore gate tai joku muu, mutta jokatapauksessa Linnoituksen sisaanpaasy portti.

Mielikuvien Intialaista arkkitehtuuria


 Mielenkiintoisin juttu Red Fortissa omasta mielesta oli vesisysteemi nimelta Stream of Paradise. Ylhaalla olevassa kuvassa nakyy vasemmalla etta polkujen keskella on syvennykset. Samoin palatsien lattioilla oli syvennyksia ja keskella puutarhaa iso vesiallas harpake. Aikoinaan niissa virtasi vesi, mika varmaan loi aika tyylikkaan ja hienon tunnelman palatsiin ja puutarhaan.

Mughal taidetta

Mughal arkkitehtuuria

Tassa taas syvennys lattiassa, jossa aikoinaan virtasi vesi.



Jos joskus eksytte Delhiin niin sanoisin etta Red Fort on se "paanahtavyys".

Viimeiseksi kavin Raj Ghatilla, jossa sijaitsee Mahatma Gandhin muistomerkki. Paikka oli keskella suurta puistoa ja meininki oli rauhallista verrattuna ymparoivaan Delhiin. Muistomerkki sijaitsee paikalla jossa Gandhin ruumis tuhkattiin.

Raj Ghat

Gandhin muistomerkki. Kivessa Ganhdin viimeiset sanat "He ram! - Oh god!". Lyhdyssa palaa aina tuli.

Viimeisena muttei vahaisimpana Pahar Ganj jota ei varsinaisesti voi kutsua nahtavyydeksi. Taino ei se oikeastaan ole millaan mittarilla nahtavyys mutta esitellaan se nyt joka tapauksessa. Pahar Ganj on siis kaupungin osa Delhissa missa on hotelleja, guesthouseja, matkatoimistoja, ravintoloita, piraattikauppoja, huijareita, silkkikauppoja, vaatekauppoja, nettikahviloita ja vaikka mita. Itse siis asustelen tuolla ja itseasiassa paikka on ihan miellyttava. Se on myos lahella nahtavyyksia ja rautatieasemaa.




 Jeajea, huomenna sit hakeen passi lahetystosta ja iltapaivalla bussiin ja kohti Manalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti